Teran

Rdeča kraška zemlja in kamninska podlaga sta glavna dejavnika, da lahko na Krasu pridelamo iz trte refošk vino Teran. Že iz starih časov je znano, da je Teran zdravilen zaradi vsebnosti mineralnega železa, katerega v naši rdeči zemlji ne manjka. Priporočajo ga ljudem, ki so slabokrvni ter katerim primanjkuje železa. Je vino rubinasto rdeče barve, suho ter z intenzivnimi in trajnimi vonji gozdnih sadežev. Na Krasu ga vedno uživamo v kombinaciji s pršutom in različnimi suhomesnatimi izdelki.

Teran

 

Cabernet Sauvignon

Je sorta rdečega grozdja, ki daje odlična sortna in zvrstna vina. Sorta daje posebno visokokvalitetno suho vino, ki se izraža v elegantni cvetici gozdnih sadežev in v skladnem, polnem okusu ter temno rubinasto barvo. Svoj vrhunec doseže vino šele po 3. letu, takrat ga tudi mi polnimo.

Cabernet Sauvignon

 

Jerina

Naše hišno vino z imenom Jerina je dobilo ime po kraški rdeči zemlji jerina ali terra rossa. Je zvrst, ki jo sestavljajo sorte teran, cabernet sauvignon ter merlot. Ta vina so v zvrsti zastopana v podobnih razmerjih. Vini cabernet sauvignon in merlot sta starani v 225 l barrique sodih, teran pa je zorel v 500 l lesenem hrastovem sodu. Vino je primerno za staranje, saj ga mi polnimo šele po 5 letih zorenja.

Jerina

 

Malvazija

Malvazija je na Krasu prisotna že veliko let. Je sorta, iz katere pridelamo suho vino, zlato rumene barve z značilno, dokaj intenzivno cvetico akacije. Po treh dneh maceracije vino staramo od 6 do 8 mesecev v rabljenih barrique sodih in nato še 6 mesecev v inox posodah.

Malvazija

 

Sauvignon

Sauvignon je poleg malvazije najbolj razširjena sorta belega vina na Primorskem. Vino pridelamo po klasični pridelavi. Iz sorte sauvignon pridelamo suho sveže vino, rumeno zelenkaste barve z izrazito sortnimi aromami po bezgu, papriki, pokošeni travi,…

Sauvignon

 

Vitovska Grganja

Vitovska grganja je stara bela avtohtona sorta. Po 3 dneh maceracija 50 % vina staramo 6 mesecev v 225 l barrique sodčkih ter 50 % vina pa v inox posodah. Tako pridobimo zelo elegantno, harmonično vino z zmerno alkoholno stopnjo. Zaradi svoje nežnosti ter posebnosti sorte nas navdaja z radovednostjo.

Vitovska Grganja

 

Teranov Liker

Teranov liker je aromatizirano vino, pridelano iz najboljšega vina teran ter skuhanega po hišnem receptu. Zaradi njegovega sadno-sladkega okusa se odlično prilega k različnim sladicam. Ponudimo ga ohlajenega pri 90 C.

Teranov Liker